Straat Fotografen
Image default
Dienstverlening

Zo kun je veilig grote bestanden versturen

Wil je meerdere videofiles versturen of grote bestanden met privacy gevoelige informatie? Wanneer je grote files hebt, kan het lastig zijn om deze snel én veilig te versturen. In dit artikel lees je hoe dit wel en ook nog eens erg makkelijk kan.

 

Maak gebruik van een cloud

Een van de meest eenvoudige manieren om bestanden van groot formaat te versturen, is door gebruik te maken van een cloud. Denk hierbij aan Icloud van Apple, OneDrive van Windows of iets als Dropbox. Hier kan de verzender de files uploaden en de ontvanger kan de bestanden zelf downloaden. Je kunt deze clouds beveiligen en enkel zichtbaar maken voor de verzender en ontvanger. Hierdoor is een cloud systeem altijd een veilige optie. Wat ook een groot voordeel is, is dat veel opties hier gratis zijn. Veelal betaal je enkel, wanneer je meer GB of TB nodig hebt. Dit kan op maandelijkse of jaarlijkse basis worden afgesloten en werkt als een abonnement.

Veilige transfers via Secudoc

Wil je extra zekerheid als het gaat om verzenden van grote bestanden? Kies dan voor een veilige transfer via een website als Secudoc. Zij werken namelijk met AVG-proof en er wordt enkel gebruik gemaakt van veilige Nederlandse servers. Hier kun je als particulier of student gewoon gratis gebruik van maken. Heb je als ondernemer vaker de service nodig? Dan is het handig om een maandelijks opzegbaar abonnement af te sluiten voor de juiste aantal GB of TB.

 

Het populaire WeTransfer

Al jarenlang is WeTransfer een populaire optie om grote bestanden te versturen. Hier kun je tot 2GB gratis verzenden en betaal je enkel wanneer je meer wilt verzenden. Ook hier kun je gemakkelijk een abonnement voor afsluiten. Bij WeTransfer ontvangt de verzender een link naar de files. Jij ontvangt per mail een update, wanneer de ontvanger de bestanden ook daadwerkelijk heeft gedownload. Wel zo handig!

Wil je grote bestanden versturen en wil je hier niet veel tijd aan kwijt zijn? Maak dan gebruik van een slim systeem voor de verzending van grote bestanden. Zeg jouw mailbox vaarwel en kies voor een cloudsysteem om grote bestanden te versturen. Andere veilige opties voor online zendingen zijn Secudoc en WeTransfer. Als ondernemer, maar ook als particulier, is het altijd slim om een online abonnement te hebben op een veilige en slim systeem voor de verzending van grote bestanden.