Straat Fotografen
Image default
Aanbiedingen

Zo kies jij een geschikte gaming headset

Zo kies jij een geschikte gaming headset

Wanneer je lekker een avondje wilt kunnen gamen mag een gaming headset eigenlijk niet ontbreken. Met een goede gaming headset, bijvoorbeeld van Azerty, zit je veel meer in het spel. Dit kan jouw game ervaring naar een hoger niveau tillen. Ook maakt een gaming headset met microfoon het mogelijk om met teamgenoten te praten. Welke gaming headset jij het beste kunt kiezen? Dat hangt van zeer veel verschillende factoren af. Welke dat zijn? Dat lees je hieronder in deze blog. Lees dus snel even verder!

 

Draadloos of bedraad?

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een draadloze koptelefoon. Toch kan een bedrade variant in sommige gevallen de betere keuze zijn. Een bedrade koptelefoon is plug-en-play en binnen no-time klaar voor gebruik. Ook zijn deze headsets over het algemeen een stuk lichter en hoef je geen rekening te houden met een accu die halverwege het spel leeg kan raken. 

 

Gesloten of open oorschelpen?

Natuurlijk is het ook ontzettend belangrijk dat de gaming headset comfortabel zit. Let daarom altijd op het materiaal waarvan de koptelefoon is gemaakt, de mate waarin de hoofdband te verstellen is en de vormgeving van de oorschelpen (on- of over-ear). Tevens heb je de keuze uit gesloten of open oorschelpen. Wanneer je je even helemaal wilt kunnen afzonderen van de buitenwereld en je anderen niet wilt hinderen met jouw game geluiden kun je het beste kiezen voor een gesloten variant. Nadeel is wel dat deze gaming headsets warm en klam kunnen aanvoelen in de zomer en tijdens lange gamesessies.

 

Stereo, virtueel surround of dimensioneel?

Ben je al tevreden met stereogeluid of wil je toch liever virtueel surround of zelfs dimensioneel geluid? Stereo headsets beschikken vrijwel altijd over een standaard 3,5 millimeter aansluiting en kunnen dus op bijna iedere pc en console worden aangesloten. Surround sound headsets werken helaas niet standaard op iedere willekeurige console en bij dimensioneel geluid wordt het allemaal nog een stukje moeilijker omdat er nog maar weinig games zijn die deze geluidsweergave ondersteunen. Let hier dus goed op!

 

Met of zonder microfoon?

Wanneer je online met vrienden wilt kunnen gamen kun je het beste kiezen voor een gaming headset met microfoon. Zo kun je tijdens het gamen met elkaar praten, bijvoorbeeld om strategieën met elkaar uit te wisselen. Let er ook op of functies als noise cancelling en mute aanwezig zijn. Deze kunnen jouw game-ervaring flink verbeteren!

 

https://azerty.nl