Straat Fotografen
Image default
Autos en Motoren

Welke GPS tracker heb ik nodig voor mijn kilometerregistratie?

Met het nieuwe jaar in zicht, komt voor veel zakelijke bestuurders de vraag weer naar voren: ‘ga ik bijtelling betalen in 2023 of bespaar ik momenteel liever en houd ik een kilometerregistratie bij?’. Het antwoord verschilt per persoon, maar met de stijgende tarieven van energie, boodschappen en brandstof zien we steeds minder mensen kiezen voor bijtelling en stijgt de vraag naar kilometerregistratiesystemen.

GPS tracker

Op het moment dat u besluit om geen bijtelling te betalen, kunt u handmatig uw ritten en kilometers bijhouden. Een flinke klus. De rittenregistratie in Excel bijhouden is ook een optie, maar vereist nog steeds een hele hoop handwerk. Wilt u het echt makkelijk doen? Kies dan voor de GPS tracker. Een klein kastje dat in uw zakelijke voertuig wordt geïnstalleerd en vervolgens uw kilometerregistratie volledig automatisch uit handen neemt. Dat bespaart niet alleen tijd en geld, het bespaart u dus ook een hoop bijtelling.

Kilometerregistratie

Een sluitende kilometerregistratie moet voldoen aan een aantal zaken. Zo kun je denken aan het kenteken, type auto en de kilometerstand, maar ook moeten er van iedere rit de start- en stopadressen, postcodes en plaatsen én gereden kilometers worden bijgehouden. Op het moment dat de Belastingdienst aanklopt, kunt u met één druk op de knop een zogeheten audit file uitdraaien. En omdat het kilometerregistratiesysteem van TrackJack beschikt over het Keurmerk, krijgt u een vereenvoudigde of zelfs géén controle meer.

 

Bijtelling 2023

Weet u toch niet zeker hoe u het wilt gaan doen volgend jaar? Dan is het handig om te weten hoe de bijtelling in 2023 in elkaar zit. Het bijtellingspercentage ligt, net als in 2022 op 22 procent. Dat is duidelijk. En bent u bestuurder van een elektrische auto? Dan betaalt u over de eerste 30.000 euro van de cataloguswaarde slechts 16 procent bijtelling. Alles boven de 30.000 euro wordt ook gewoon met 22 procent belast. Hopelijk helpt dat in het proces om te kiezen om bijtelling te betalen of een kilometerregistratie bij te houden.

https://www.trackjackeurope.com/kilometerregistratie/