Straat Fotografen
Image default
Dieren

Waarom je katten uit het buitenland moet adopteren

Onze asielen zitten ook vol… Dat hoor ik mensen vaak roepen als ze horen dat ik een straatkat uit Libanon heb geadopteerd. Mijn kat was kansloos, haar achterpootjes waren er deels afgehakt. Ja daar gebeuren veel nare dingen met dieren. En die gebeuren hier soms ook. Echter is de zorg in Nederland voor dieren wel vele malen beter dan in het buitenland.

In het buitenland, waar het leven voor mensen vaak ook moeilijk is, kan het zomaar voorkomen dat je als hond of kat wordt aangereden. Je overleeft de aanrijding, maar je kunt niet meer lopen. Je blijft als een hoopje ellende aan de kant van de weg liggen. Totdat je drie dagen later overlijd. Niemand bekommert zich om jou, niemand interesseert het…

Gelukkig zijn er in het buitenland ook vaak kleine stichtingen, of gewoon mensen zonder stichting die dit soort katten helpen. Vaak zitten die asielen heel erg vol want om een geredde kat terug op straat te zetten, wil je eigenlijk ook niet. Het straatleven is namelijk een en al ellende. Dit is dan ook de reden om katten uit het buitenland te adopteren. Je geeft ze niet alleen een gouden mandje, maar weer een toekomst. Je haalt ze werkelijk weg uit complete ellende. En dat maakt adoptie van een kat uit het buitenland zo mooi.

Het katje van de foto heeft nog een heel mooi leven in Nederland gehad. En ondanks haar geamputeerde pootjes, kon ze zelfs in de hoogste krabpaal klimmen. Als je meer wilt weten over adoptie van katten uit bijvoorbeeld Syrië? Kijk dan maar eens op de website van Catconnect.nl Hier vind je veel informatie over het adopteren van katten uit het buitenland.

Omdat deze katten diverse entingen moeten hebben voordat ze reizen, kan het soms wel enige tijd duren voordat de kat ook daadwerkelijk in Nederland is. Heb je kleine krabpalen over, kleine kattenmandjes, medicijnen of kattenspeeltjes? Ook dan kun je Catconnect.nl – Animals Syria contacten. Vaak wordt er heen en weer gevlogen en kunnen deze hulpmiddelen weer worden overhandigd.

https://www.krabpaalwebshop.nl/