Straat Fotografen
Image default
Kinderen

Verschillende factoren waarmee je rekening moet houden als je met je gezin gaat fietsen

Verschillende factoren waarmee je rekening moet houden als je met je gezin gaat fietsen

Er zijn veel dingen die gezinnen in het weekend kunnen doen, en een daarvan is fietsen. Fietsen is een geweldige manier is om quality time door te brengen met de mensen van wie je houdt. Als je jonge kinderen tussen de 7 en 11 jaar hebt, hebben ze een ander soort fiets nodig. Ze kunnen niet fietsen zoals jij omdat de fiets te groot is. Daarom is een jongensfiets 24 inch een prima optie voor je kind. Hoe vaak of hoe weinig je ook fietst, fietsen met kinderen is een hele nieuwe ervaring. Het is een geweldige manier om naar buiten te gaan en te genieten van de frisse lucht. Als je vooruit plant en enkele veiligheidstips opvolgt, ben je in een mum van tijd op weg.

Helmen

De beste manier om veilig op de fiets te zitten, is door een helm te dragen. Ook kan een helm het risico op ernstig hoofdletsel verkleinen. De pasvorm van de helm is de sleutel. Probeer voor een gemakkelijke controle de 2V1-regel: je helm moet twee vingers boven je wenkbrauwen zitten, de banden moeten een V rond je oren vormen en er moet voldoende ruimte zijn voor één vinger tussen je kin en de kinriem. Het is altijd het beste om iets uit te proberen voordat je het koopt.

Waar te rijden?

Kinderen onder de tien mogen niet op de weg rijden; ze moeten op de paden en het trottoir blijven. Blijf altijd in één rij. Het is het beste om achter je kinderen aan te rijden om ze bij te houden en uit te kijken voor mensen die lopen of andere fietsers die van de andere kant komen. Als kinderen oud genoeg zijn om op de weg te rijden, zorg er dan voor dat ze allemaal verkeersborden kunnen lezen, stoppen en van richting veranderen met hun handen, en aan de rechterkant blijven.

Blijf zichtbaar

Een simpele manier om op te vallen is door felle kleuren te dragen en een vlag op je fiets of aanhanger te hangen. Je kunt ook knipperlichten en reflectoren gebruiken om jezelf beter zichtbaar te maken. Deze moet je altijd op je fiets hebben, of je nu overdag of ’s avonds fietst. Op sommige plaatsen zijn lichten en bellen wettelijk verplicht. Kijk in de regels voor jouw woonplaats wat er nodig is. Daarnaast heb je een weathergoods city backpack nodig om alle snacks, reservebanden en essentiële fietsuitrusting voor het hele gezin gemakkelijk mee te nemen. Als je met je gezin gaat fietsen, moet je aardig wat dingen meenemen. Het eerste is natuurlijk iets te eten of te snacken. Het volgende belangrijke dat je mee moet nemen als je een gezinsrit maakt, is een waterfles. Van fietsen kun je dorst krijgen, maar daar hoef je je geen zorgen over te maken als je water meeneemt. Als je je water in je rugzak doet, kun je het gewoon pakken en drinken wanneer je dorst hebt.

Verwonding behandelen

Last but not least moet je thuis en als je met je gezin gaat fietsen een EHBO-doos hebben. EHBO-koffers kunnen namelijk helpen voorkomen dat een blessure erger wordt en kunnen je een rit naar een spoedeisend zorgcentrum of ziekenhuis besparen. Het is vooral belangrijk als een wond ervoor zorgt dat bloed weglekt. Het is dus altijd een goed idee om een EHBO-koffer mee te nemen in de rugtas dames die je tijdens het fietsen draagt, omdat niemand weet wanneer er een ongeluk zal gebeuren.