Straat Fotografen
Image default
Dienstverlening

Schakel Your Business Online in voor het regelen van social media voor jouw bedrijf

Your Business Online is een social media bureau dat goede resultaten weet neer te zetten. Het team heeft ruim 10 jaar ervaring met Instagram, Pinterest, LinkedIn, YouTube en Facebook marketing. Bedrijven die regelmatig gebruikmaken van de diensten van Your Business Online zijn onder meer Van der Valk Hotels, Jamin, De Nederlandse Energie Maatschappij, Multivlaai en Fit For Free.

Meer over social media

Social media / sociale media is een overkoepelende term voor internetkanalen waarbij de gebruikers verantwoordelijk zijn voor de inhoud. Er is geen sprake van een redactie aan de kant van het platform. Berichten, foto’s en video’s worden door degenen met een account / pagina zelf geplaatst. Dit wordt ook wel user generated content genoemd. Websites als Wikipedia, videosites als TikTok en micoblogs als Twitter worden ook tot de sociale media gerekend. De verhalen die gedeeld worden, zijn vaak persoonlijk en alledaags: wat iemand kookt, wat voor kleding iemand draagt, waar iemand op vakantie is enzovoort. Bedrijfspagina’s dienen als reclame-  en verkoopkanaal en hebben tegelijkertijd de functie van contact houden met de klant.

Aandachtspunten bij gebruik van social media

Als jij een of meerdere kanalen gaat inzetten, is het verstandig rekening te houden met de volgende nadelen.

Doordat online shoppen zo makkelijk en snel gaat, is het aantal retours ook relatief hoog. Soms kopen mensen zonder er goed over na te denken en willen ze uiteindelijk toch afzien van de koop.

Je webshop / account is voor iedereen zichtbaar. Dit is zowel een voor- als een nadeel. Net als een positieve waardering zal een negatieve review zich razendsnel verspreiden.

Je krijgt op dagelijkse basis te maken met veel persoonlijke gegevens die mensen verstrekken. Hierbij moet je de geldende veiligheids- en privacyregels strikt naleven.

Dit zijn zeker geen onoverkomelijke punten. Er zijn allerlei manieren om goed om te gaan met retourzendingen, de online openheid en privacywetgeving. Social media bureau Your Business Online heeft er veel ervaring mee en kan je tips geven.

Tot slot melden we dat de voordelen van de inzet van sociale media natuurlijk vele malen groter zijn dan de minpunten. Het bereik is enorm. De snelheid zorgt ervoor dat je in no time een nieuw product kan lanceren. De interactiviteit maakt dat het klantcontact veel soepeler en gelijkwaardiger verloopt.

https://www.yourbusinessonline.nl/