Straat Fotografen
Image default
Aanbiedingen

Kamperen met de kids

Een zenuwachtige peuter in een tent laten slapen kan een uitdaging zijn. Een eigen campingbed kan de beproeving een stuk gemakkelijker maken.  Maar niet alle draagbare bedjes zijn geschikt voor kamperen.  Je hebt er een nodig die echt in de tent past, niet veel lawaai maakt en geen gaten in de tentvloer scheurt.

Heeft je peuter echt een campingbedje nodig?

De meeste peuters zijn wriemelende wezens. Ze rollen ’s nachts door de tent.  Dat is om twee redenen problematisch. Ten eerste zal jouw peuter je waarschijnlijk tegen het hoofd schoppen (niet leuk!). Ten tweede, als je peuter van het slaapmatje rolt, zuigt de grond letterlijk de warmte uit zijn lichaam.

Een draagbaar slaapbed helpt om peuters op hun plaats te houden in de tent, zodat ze warm blijven en niemand gewond raakt. Dus, hoewel niet helemaal noodzakelijk, kan een peuterbed het slapen in een tent een stuk gemakkelijker maken.

Kinderbedjes

Veel kinderdagverblijven gebruiken kinderbedjes voor dutjes, dus je peuter is misschien al vertrouwd met slapen op een kinderbedje. Ze hebben de neiging een beetje door te zakken in het midden, waardoor je kind niet van het bedje kan rollen.  Kinderbedjes zijn ook geweldig omdat ze niet opgeblazen hoeven te worden, gemakkelijk schoon te maken zijn en niet lek kunnen gaan.  De meeste zijn licht van gewicht en gemakkelijk in te pakken.  Ik hou van de veelzijdigheid van ledikanten, vooral als je een draagbaar bed nodig hebt dat ook geschikt is voor hotels en logeerpartijtjes bij oma thuis. Je krijgt er zelfs opbergruimte onder.

Het grootste nadeel van een campingbedje baby is dat ze je niet van onderen isoleren.  In de zomer helpt dit om koel te blijven.  Maar bij kouder weer moet je een slaapmatje op het bedje leggen. Hierdoor kun je peuter gemakkelijker van het bedje rollen.  Wees ook gewaarschuwd dat sommige poten van het bedje gaten in de tentvloer kunnen scheuren.

  1. Kies een kinderbedje dat past bij de leeftijd van de kinderen, en maten zijn van het grootste belang. Maar houd er rekening mee dat kinderen snel groeien, dus overweeg er een die een paar jaar mee kan.

  2. Comfortabele, stevige kinderbedden zijn vaak zwaar. Dit is een afweging die de meeste doorgewinterde kampeerders kennen, en dus moet je de uitrusting daarop afstemmen. 

  3. Reis je met de auto, dan maakt het gewicht en de grootte van het bedje niet zoveel uit. Je kunt gaan voor een grote brancard met een volledig metalen frame en een betrouwbaar vergrendelingsmechanisme. 

  4. Als je daarentegen van plan bent te gaan wandelen of trektochten te maken, zoek dan naar een kleine brancard met een frame van koolstofvezel. Dit moet een lichtgewicht campingbedje zijn met een compact, inpakbaar formaat. 

  5. Kampeerspullen worden vies, en dat is onvermijdelijk. Zoek naar stevige stof die waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken is. Als je gaat kamperen in streng regenachtig weer, is de kans groot dat het bedje nat wordt, dus dit moet je niet vergeten.

  6. Het opzetten en inpakken van het bedje moet zo eenvoudig mogelijk zijn. Gelukkig zijn er veel opties die in enkele minuten op te bouwen of af te breken zijn. Ze zijn veel gemakkelijker op te zetten dan kampeertenten (zelfs kindertenten), maar vaak iets ingewikkelder dan slaapzakken. Misschien wil je er ook een met een eigen draagtas.

  7. Prijs en garantie zijn altijd bepalende factoren bij de aanschaf van bepaalde kampeerspullen. Over het algemeen kun je een reiswiegje van goede kwaliteit krijgen zonder er veel voor te betalen. Ook zullen de meeste kwaliteitsbedjes een sterke garantie hebben als het bedrijf in zijn product gelooft.

 

Kamperen hoeft geen beproeving van het uithoudingsvermogen te zijn, en mensen hoeven het tegenwoordig nog maar zelden zwaar te hebben. Een Koelstra campingbedje behoort tot de kleine luxe die veel comfort toevoegt aan het buitenleven. Er een aanschaffen voor jouw kind is de moeite waard.