Straat Fotografen
Image default
Dieren

Hoe voorkomt u dat vogels een nest bouwen?

Vogels zijn vervelend als ze in een kudde zijn, maar zodra ze beginnen te nestelen, beginnen de problemen pas echt. Vogels die een broedgebied overnemen, investeren meer in een gebied dan vogels die alleen maar samenkomen of neerstrijken. Ze zullen minder snel vertrekken met behulp van afschrikkings methoden en zullen zich zeker vermenigvuldigen zodra de eieren uitkomen.

Afhankelijk van de soort is het waarschijnlijk ook illegaal om het levende vogelnest te verstoren. De problemen worden groter als je bedenkt dat veel vogelsoorten hun nesten het liefst jaar na jaar op dezelfde plek bouwen.

Wat is de beste manier om te voorkomen dat vogels een nest bouwen?

Het eerste dat u moet bepalen, is met welke vogelsoort u te maken heeft. Voor de meeste soorten, naast gewone duiven, spreeuwen en huismussen, is het illegaal om een levend nest in Nederland te verplaatsen.

Zelfs als je te maken hebt met een van die drie soorten, raden we af om te verhuizen zelf een levend nest maken voor het risico van territoriale vogels en de mogelijke verspreiding van ziekten.

Het soort soort waarmee je te maken hebt, bepaalt wanneer die vogels gaan nestelen. De meeste vogels nestelen in het voorjaar, van februari tot april. Als je dus wilt voorkomen dat vogels dit seizoen gaan broeden, kun je het beste vroeg beginnen voordat ze de kans krijgen om hun nest te bouwen. Probeer afschrikking methoden te installeren in de herfst of de winter, voor het aanbreken van het volgende broedseizoen.

Als de vogels eenmaal aan het nestelen zijn, kun je een levend nest over het algemeen niet hinderen. Als een levend nest een probleem is, raden we aan om een vogel controlebedrijf in te huren om de locatie te beoordelen en te kijken wat er gedaan kan worden. Dit is vooral het geval als het nest een onmiddellijk probleem veroorzaakt, zoals brandgevaar.

Vogelgaas

De volgende stap is het installeren van methoden voor het afschrikken en uitsluiten van vogels. De meeste vogelsoorten nestelen graag op overdekte plaatsen zoals in schoorstenen, onder afvalpersen, onder zonnepanelen en op kleine, compacte plaatsen waar het nest verborgen is voor roofdieren en beschermd tegen het weer.

Om vogels te blokkeren van het bouwen van nesten op deze locaties, moet u vogelnetten of een andere methode voor het uitsluiten van vogels installeren om vogels weg te houden. Vogelgaas is meestal onze beste methode om vogels uit te sluiten. Het sluit vogels uit met 100% effectiviteit, gaat meer dan 20 jaar mee en is bestand tegen alle weersomstandigheden.

Vogelgaas kan worden geïnstalleerd in elke spleet of gebied waar vogels nesten maken. We installeren het vaak in de spanten van luifels en magazijnen om te voorkomen dat vogels naar binnen vliegen en hun nesten bouwen in de spanten. Het kan ook worden gebruikt om vogels te weren van onder zonnepanelen en andere spleet achtige gebieden waar vogels kunnen nestelen.

Wanneer vogels hun nesten onder zonnepanelen bouwen, kan dit zorgen voor problemen. Kijk in dat geval op zonnepanelenvogelvrij.nl voor handige tips.

Verwijder nestmateriaal voor vogels

Een andere manier om te voorkomen dat vogels een nest bouwen, als ze dat nog niet hebben gedaan, is het verwijderen van nestmateriaal voor vogels. Afhankelijk van de soort gebruiken vogels vaak hooi, twijgen en droge bladeren om hun nest te bouwen. Als je van deze materialen af kunt komen, wat volgens ons niet altijd mogelijk is, zullen vogels in de eerste plaats niet het materiaal hebben om hun nest te bouwen.

Als vogels al aan het broeden zijn, kunnen vogel uitsluiting methoden zoals vogels netten zijn de enige oplossingen die echt werken om van vogels af te komen. Als ze al aan het nestelen zijn, zullen vogel afschrikkings methoden zoals vogelstekels, vogeldraad of geluids afschrikking ze niet laten vertrekken.

Als vogels nog niet aan het nestelen zijn, kunnen ook vogels afschrikking methoden worden geïnstalleerd om ze te voorkomen van het landen op zitstokken of richels of samenkomen op ongewenste plaatsen.

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/