Straat Fotografen
Image default
Winkelen

Fietshelm: altijd een goed idee

Elke fietser weet dat er een aantal dingen zijn die essentieel zijn voor een veilige en prettige rit op de fiets, en toppositie op die lijst wordt ingenomen door de fietshelm. Of je nu reist voor de fun, meedoet aan een race of een lange tocht maakt, een fietshelm is altijd een goed idee. Om te zien waarom dat zo is, laten we eens stilstaan bij 5 redenen waarom je beter een fietshelm op het hoofd kunt hebben.

1. Lagere kans op verwondingen aan het hoofd en hersendamage

Een van de meest duidelijke voordelen van een fietshelm zijn de bescherming tegen mogelijke letsels. Wanneer je een val maakt of de controle over je fiets verliest, kan een fietshelm de schade aan je hoofd en hersenen aanzienlijk minimaliseren als je jezelf in zo’n situatie bevindt. Uit onderzoek is gebleken dat het dragen van een fietshelm het risico op ernstige hoofdletsels met maar liefst 88% vermindert, en daarmee is het dragen van een helm alleen al de investering waard.

2. Comfort en pasvorm

Zelfs als we het over veiligheid hebben, is het ook prettig als je fietshelm comfortabel is. Er worden tegenwoordig tal van designs aangeboden, waardoor je precies de helm kunt kiezen die het best bij jouw behoeften past. Veel fietshelmen worden nu verkocht met verstelbare verstelsystemen, waardoor je de helm nog verder aan je hoofd aan kunt passen.

3. Bescherming tegen weer en wind

De kleine ventilatieopeningen vooraan aan je helm bieden niet alleen comfort, maar zorgen er ook voor dat je hoofd beter beschermd is tegen de weersomstandigheden wanneer je in de open lucht fietst. Of je nu in het voor- of najaar bent, of in het koude winterseizoen, je kunt ervoor kiezen extra warmte te genereren door een helm te dragen die goed op je hoofd blijft zitten.

4. Vermindert windgeruis

Nog een voordeel van de kleine ventilatieopeningen aan de voorkant van je helm is dat ze ook windgeruis verminderen. Als je tijdens het fietsen wordt blootgesteld aan harde wind, kunnen deze openingen ervoor zorgen dat het geluid vele malen minder is waardoor je meer rust hebt en zonder zorgen kunt genieten van het fietsen.

5. Jezelf bewustmaken van twee-wielig verkeer

Als je de straat op rent op een tweewielig voertuig, is er geen twijfel dat je al snel geconfronteerd wordt met gevaarlijke situaties, vooral als er auto’s bij betrokken zijn. Door een fietshelm te dragen, ben je je er eerder bewust van dat je niet alleen moet zijn als je de straat op gaat met je fiets. Het dragen van een helm is niet alleen voor jezelf belangrijk, maar ook voor andere weggebruikers. Om te concluderen, of je nu in het openbaar vervoer stapt of een lange tocht maakt op je fiets, het dragen van een fietshelm is een veelvoorkomend advies dat je vaak hoort. Niet alleen helpt het om verwondingen en letsels te voorkomen, maar het kan ook comfortabel en veilig zijn. Als je op zoek bent naar de beste prijs voor een fietshelm, bekijk dan wat de beste deal is.