Straat Fotografen
Image default
Bruidsfotografie

Een uniek dak op je huis

Je zult zien dat een dak in de steden bijna altijd hetzelfde zijn. Vaak spreken we over een schuin dak, met dakpannen bekleed. Dit soort daken geven over het algemeen een strak beeld, omdat heel het rijtje met huizen er vaak precies hetzelfde uit ziet. Daarom wordt het soms ook lastig om voor een huis te gaan met een ‘apart’ dak; een dak dat er niet precies hetzelfde uit ziet als de andere daken. Voor veel mensen is dat ook geen probleem, maar er zijn mensen die dit graag anders zouden willen zien. Dit soort mensen kiezen bijvoorbeeld voor een andere kleur dakpannen, om het huis echt eigen te kunnen maken.

Maar, een dak hoeft helemaal niet schuin te zijn. Vaak zie je bij de hogere gebouwen dat een dak plat kan zijn. Wat een voorbeeld van een plat dak kan zijn, is dat deze zorgt voor meer ruimte in het huis. Op deze manier wordt een verdieping namelijk niet gehalveerd door het schuine dak. Je krijgt zo een complete kamer, waar je kan lopen zonder dat je hoeft te bukken. Daarnaast biedt een plat dak ook de mogelijkheid om een dakterras aan te leggen, al zou je hier wel een bouwvergunning aan voor moeten gaan vragen. Daarbij zal je wel de veiligheid in acht moeten brengen en er dus voor zorgen dat er een reling wordt geplaatst rondom het dakterras. Het dakterras kan dus voor een bovenwoning meer ruimte opleveren en er voor zorgen dat de bewoners buiten kunnen zitten.

Ook kan je kiezen voor een dak die bedekt is met riet. Een rieten dakbedekking geeft namelijk een zeer authentieke, luxe uitstraling en wordt daarom ook steeds meer gewaardeerd. Je ziet dat steeds meer nieuwbouwprojecten worden voorzien van een rieten dak, en dat zorgt er ook voor dat rietdekkers steeds meer werk hebben.

http://www.rietwerk.nl