Straat Fotografen
Image default
Aanbiedingen

Dingen waar u op moet letten bij het kiezen van een houten huisdierenbed

Dingen waar u op moet letten bij het kiezen van een houten huisdierenbed

Het is gemakkelijk om de aantrekkingskracht van hout te begrijpen: het is vaak heel aantrekkelijk, en het is een fantastisch materiaal voor meubelbouw. Hout is ook heel duurzaam, waardoor u het meeste waar voor uw geld krijgt. Veel eigenaren houden van het uiterlijk van houten bedden, en honden genieten vaak van het comfort, de stabiliteit en de steun die ze bieden.

Zoals bij het kiezen van elk product voor uw pup, wilt u een houten hondenmand kiezen dat goed bij u en uw hond past. Dit betekent onder andere dat u bij het uitzoeken aan de volgende kenmerken moet denken:

Maat

Welk type bed u ook kiest voor uw hond, u moet er zeker van zijn dat het voldoende ruimte biedt aan uw hond. Het bed moet ongeveer even lang zijn als de lengte van de kop tot de romp van uw hond, en de breedte moet rond de schouderhoogte van uw hond liggen. Maar de beste manier om de juiste maat hondenbed te kiezen is gewoon de ruimte te meten die uw hond inneemt als hij slaapt, en dan een paar centimeter in elke richting toe te voegen voor een beetje speelruimte.

Begrijp dat bedden niet hetzelfde zijn als hondenkratten. Een hond een te grote bench geven kan een paar problemen opleveren, maar er is niet echt een groot nadeel aan het geven van een te groot bed aan uw hond (afgezien van de hogere kosten van een groter bed en de ruimte die het inneemt in uw huis). Het is dus altijd een goed idee om het bed van uw hond aan de grote kant te kiezen. Veel houten bedden zijn ontworpen voor gebruik met een door u geleverd kussen. In dergelijke gevallen moet u het kussen eerst opmeten, zodat het goed past.

Hardware

Verschillende bedden worden op verschillende manieren bij elkaar gehouden. Sommige fabrikanten gebruiken schroeven om de verschillende onderdelen met elkaar te verbinden, terwijl anderen deuvels, nietjes, spijkers of klinknagels gebruiken. Sommige bedden hebben geen enkel metalen beslag en worden gewoon met lijm bij elkaar gehouden.

Hoogte

De meeste houten hondenbedden hebben poten die het bed boven de grond verheffen. Dit helpt uw vloer een beetje te beschermen en zorgt voor luchtstroom onder het bed.

Meestal zijn de poten slechts een paar centimeter hoog, zodat de meeste honden er zonder problemen op kunnen klimmen. Het is echter een goed idee om bedden met uitzonderlijk hoge poten of voeten te vermijden als uw hond erg klein is of een beperkte mobiliteit heeft.

Stijl

Hoewel uw hond niets geeft om de esthetiek van zijn bed, doen de meeste baasjes dat wel. Vanuit het oogpunt van uw hond is er geen verschil tussen een bed in vintage-stijl en een modern, minimalistisch ontwerp, dus voel u vrij om uw hart en gevoel voor stijl te volgen. Zolang het veilig is en uw hond een comfortabele slaapplaats biedt, zal hij tevreden zijn.

Toch is het waarschijnlijk verstandig om een bed te kiezen met een relatief neutrale, ingetogen stijl als u geen sterke voorkeuren heeft. Op die manier past het bed bij een ruimere keuze aan meubels en decoratiestijlen.

Afwerking

Sommige fabrikanten bedekken het hout met een soort coating of verf, terwijl anderen het hout kaal laten. Beide opties kunnen werken voor bedden voor huisdieren, maar u moet over een paar zaken nadenken voordat u uw keuze maakt. Veel mensen vinden de textuur van kaal, onbehandeld hout heel aantrekkelijk. Onbehandeld hout heeft ook een zachtere esthetiek, die beter past bij het ene interieur dan bij het andere.

Onbehandeld hout is echter geen goede optie in situaties waarin vocht een probleem vormt. Door vocht kan hout kromtrekken, opzwellen en rotten, waardoor de levensduur van het bed afneemt. Daarom moet u geen bed met onbehandeld hout kiezen als u het gebruikt in een ruimte waar vocht mogelijk is of als uw hond gevoelig is voor ongelukjes.