Straat Fotografen
Image default
Digitale fotografie

De beste systeemcamera tot 1.300 Euro

De beste systeemcamera tot 1.300 Euro

Wat is een systeemcamera?

Als je een van die mensen bent die niet alleen maar vakantiefoto’s wil maken, heb je meer nodig dan alleen een digitale camera.

Om de foto’s veel detail te laten zien, is het nodig om wat dieper in te gaan en te kijken welke apparatuur de professionals gebruiken. Dit werk wordt bij voorkeur gedaan met spiegelreflexcamera’s, die echter veel nadelen hebben.

Een tussenoplossing is het gebruik van een systeemcamera, die tussen een spiegelreflexcamera en een digitale camera beweegt.

Ze zijn een stuk lichter dan spiegelreflexcamera’s, maar in tegenstelling tot digitale camera’s kunnen ze met verschillende instellingen overtuigen. In het geheel is het niet eenvoudig om te kiezen tussen een spiegelreflexcamera en een systeemcamera. We verduidelijken deze vraag nu tot in detail.

De SLR-camera’s die DSLR’s worden genoemd zijn camera’s die zijn voorzien van een eenogige lens. Bovendien heeft de camera een spiegel die het beeld kan reflecteren door middel van een optische zoeker. Als de trekker van de reflexcamera wordt geactiveerd, treedt er een achterwaartse oscillatie op en raakt het licht een lichtgevoelige sensor.

Sony – Alpha 6000 systeemcameraHet verschil met een systeemcamera is dat deze geen spiegel bevat. Aangezien de zoeker echter absoluut noodzakelijk is, werd een elektronische zoeker in de systeemcamera’s ingebouwd. Het kan ook gebeuren dat er geen zoeker is en dat de hele procedure op een display te zien is.

Door het feit dat een systeemcamera geen spiegel bevat, wordt een compact ontwerp bereikt. Ze zijn daarom handiger en kleiner dan conventionele spiegelreflexcamera’s – maar leveren toch een fantastische kwaliteit die vergelijkbaar is met die van een spiegelreflexcamera met één lens.

Bij reizen of excursies is de systeemcamera zeer aan te bevelen, vooral als u een verscheidenheid aan foto’s wilt maken.

In tegenstelling tot brikcamera’s of compactcamera’s is de systeemcamera flexibeler in gebruik. U kunt een lens bevestigen. Pas de scherpte aan of selecteer de lichtintensiteit. Daarnaast is het mogelijk om beelduitsneden te selecteren en bijna alle denkbare aanpassingen te doen, wat ook mogelijk is met een spiegelreflexcamera.

Panasonic en Olympus hebben dit echter afgeschaft en zijn het eens geworden over een gemeenschappelijke standaard. Niet alle functies kunnen echter met elke camera worden uitgevoerd.

Een ander detail dat de systeemcamera kan laten zien is de videofunctie. Als u video’s wilt maken in Full HD, kunt u dit ook doen met een systeemcamera. Wat vroeger meerdere apparaten nodig had, kan nu met één systeemcamera worden afgedekt.

Als u een video in goede kwaliteit wilt opnemen, is het zinvol om een externe microfoon te gebruiken voor de stemopname. Zorg er daarom voor dat er een externe microfoon kan worden aangesloten wanneer u deze koopt. Als alternatief is er een ingebouwde microfoon beschikbaar, maar deze levert meestal niet de gewenste kwaliteit.

Kortom: Een systeemcamera werkt als een reflexcamera, met het verschil dat er geen spiegel nodig is voor de opnames.

Hoe werkt een systeemcamera?

Kortom: Een systeemcamera werkt als een spiegelreflexcamera met een enkele lens, met het verschil dat er geen spiegel nodig is om foto’s te maken.

Bovendien hebben de meeste modellen een elektrische zoeker of zelfs een display. Door de vele instelmogelijkheden kan de systeemcamera als een spiegelreflexcamera worden gebruikt. De kwaliteit is vrijwel identiek, hoewel de bediening van een systeemcamera is aangepast aan de behoeften van niet-experts.

Een professionele fotograaf zal alleen met een spiegelreflexcamera perfecte foto’s blijven maken. In particuliere huishoudens die gedetailleerde foto’s willen maken, is de systeemcamera een duidelijk alternatief voor de logge en vaak gecompliceerde spiegelreflexcamera.

Lees meer op: tevredenconsument.nl

https://tevredenconsument.nl/elektronica/cameras/de-beste-systeemcamera-tot-1-300-euro/