Straat Fotografen
Image default
Commerciele fotografie

Apparatuur dat je nodig hebt om te vloggen

Wil jij binnenkort aan de slag met vloggen voor je bedrijf? Dan doe je er verstandig aan om het juiste apparatuur aan te schaffen. Want een zakelijke vlog dient van goede kwaliteit te zijn wil je jouw doelgroep overtuigen. Bedrijfsvlogs opnemen doe je liever niet met je smartphone. Een vlog camera kopen is dan de eerste stap. Inmiddels is er ruim keuze en vind je toestellen in elke prijsklasse. Welke is het beste voor jou? En wat heb je nog meer nodig?

Een smartphone vs. vlog camera

Waarom krijgt een vlog camera de voorkeur boven een smartphone als je wilt vloggen? Het zal je verrassen dat het niet eens zozeer de lens is die bepalend is. Want tegenwoordig doen de lenzen van smartphones niet veel onder voor die van de betere camera. Er zijn andere argumenten om voor een vlog camera te kiezen. Waar een camera vooral in uitblinkt is het geluid. De microsfoons die in een vlog camera zitten, kunnen beter het geluid opvangen en voor een zakelijke vlog is dat natuurlijk wel een must.

Wat ook prettig is, is dat een vlog camera een grotere accu heeft waardoor je langere opnames kunt maken. Bovendien kun je ongestoord filmen en heb je geen last van inkomende oproepen. Ook zijn deze camera’s uitgerust met beeldstabilisatie en kun je optisch zoomen. Dit laatste geeft een veel beter effect dan wanneer je digitaal zoomt wat alleen bij een smartphone kan.

Wat een vlog camera zo handig maakt is dat ze een draaibaar scherm hebben. Wanneer je de camera op een statief plaatst, draai je het scherm naar je toe. Je ziet dus precies wat je opneemt. 

De beste vlog camera kiezen

Maar wat is nu de beste camera voor vloggen? Op de website van VlogStudio is er een selectie gemaakt in verschillende prijsklassen. Ze onderscheiden zich door uitmuntende kwaliteit in beeld en geluid. Bovendien is de bediening van de toestellen ook kinderlijk eenvoudig. Het zijn de bekende merken Sony, Canon en Nikon die de koppositie innemen. Niet verwonderlijk want deze merken maken al van oudsher de beste camera’s.

Accessoires en apparatuur voor vloggen

Heb je inmiddels de vlog camera aangeschaft die het beste bij jou past? Dan heb je nog wat accessoires en apparatuur nodig om je vlogkit compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan externe lampen en een microfoon. Essentieel apparatuur voor vloggen. Je bent dan verzekerd van mooi belichte opnames en dat je verstaanbaar bent. Meer weten over vlogapparatuur? Kijk voor tekst en uitleg op VlogStudio. 

 

 

https://www.vlogstudio.nl/zakelijk-vloggen/apparatuur-vloggen/