Straat Fotografen
Image default
Bruidsfotografie

Is een bruidsfotograaf nodig of niet.

Dat is best een goede vraag niet waar? Is een bruidsfotograaf nou nodig of juist niet? Het is niet gebruikelijk om voor een koppel of gezin een fotograaf in te huren bij hun dagelijkse leven. Maar waarom dan wel op je bruiloft?

Ook al bestaan er fotograferen die wel een dag uit jullie leven fotograferen zoiets al een bruiloft is toch wel heel bijzonder. Je trouwt met de liefde van je leven. Je wilt diegene trouw beloven en dat wil je vieren met familie en vrienden die ook echt belangrijk voor je zijn.

Ja dan zou je zeggen ik wil daarvoor een bruidsfotograaf inhuren. Een bruiloft bestaat immers uit een opeenstapeling van momenten en emoties. En omdat er zoveel momenten en emoties zijn vergeet je nog wel eens wat er nou echt is gebeurt.

En natuurlijk kost een trouwfotograaf Zwolle of bruidsfotograaf Utrecht wel wat. Maar dan krijg je ook wat! Het ligt er natuurlijk aan voor hoeveel uren of dagdelen je de bruidsfotograaf wilt inhuren. Maar een gemiddelde bruidsreportage zal zo’n 8 uur zijn. Er zijn fotograferen die veel langer blijven op een bruiloft. Vanaf het begin tot het einde bijvoorbeeld. Dus vanaf het moment dat de bruid door de visagiste onder handen wordt genomen, de kapster je haar gaat doen, dan volg het aankleden en de first look tussen jou en je partner. Een fotoshoot, de ceremonie, de bruidstaart aansijden, een toost, een borrel en een diner kunnen daarop volgen. En wellicht geven jullie een uitbundig feest, hoe tof is het dan om ook daar foto’s van te hebben!

Hoe meer uren hoe duurder de fotograaf zal worden, maar vergeet niet dat het ook heel veel energie kost en ook kennis en ervaring om een hele dag vast te leggen. De fotograaf zal zich van het begin tot het einde inzetten, maar na jullie bruiloft houdt dat nog lang niet op. Nee dan gaat het werk verder voor de bruidsfotograaf. Het veilig stellen van de beelden, het uitzoeken, het bewerken van de beelden en dan de selectie maken om tot een heel gaaf album te komen. En dan uiteindelijk ook nog de opmaak van het album en het contact met jullie als bruidspaar.

Veel werk, maar uiteindelijk ontvangen jullie als kersvers bruidspaar wel een super mooi en tof album waar je nog jaren lang plezier van zult hebben. Dan kom ik weer terug op de vraag, is een bruidsfotograaf op je bruiloft nou nodig of niet? Kijk voor de grap eerst eens in je regio bijvoorbeeld op trouwfotograaf nijmegen. Kijk eens of er een fotograaf bij zit waarvan het werk je aanspreekt.

Dat antwoord kan ik niet geven, maar ik weet wel dat er veel bruidsparen zijn getrouwd die geen of geen professionele fotograaf hebben ingehuurd en daar acheraf heel veel spijt van hadden. Maar dan is het helaas te laat. Dus stel jezelf die vraag maar eens kritisch als je gaat trouwen. Ga ik een goede bruidsfotograaf inhuren of niet?
Veel succes met die belangrijke beslissing.

 

https://www.corrinep.nl/#home