Straat Fotografen
Image default
Aanbiedingen

Het fotograferen van een muziekfestival

In The Attic Live Music Festival

In het Sallandse Heino vindt al 5 jaar het In The Attic Live Music Festival plaats in Cafe restaurant Marktzicht. Het Festival is bedoeld om bandjes die geen of weinig podium ervaring hebben de kand te geven een keer voor echt publiek op te treden. Veel muzikanten oefenen in garages, bedrijfsruimtes of op zolders (vandaar de naam) en vaak blijft het bij oefenen of optreden in zeer beperkte prive kringen. De Heinose band The Schiw begon in 2009 met het festival en inmiddels is het uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend en goed bezocht muziekfestijn in het Centrum van Heino (bij Zwolle). Het festival wordt volledig gedragen door sponsoren en is vrij toegankelijk.

Het fotograferen van een muziek festival

Al in een vroeg stadium benaderde The Schiw de Zwolse fotograaf Vincent Hartman die nog niet zo lang daarvoor zijn fotostudio van Zwolle naar Heino had verplaatst. Het leek Fotograaf Zwolle een uitstekende gelegenheid om het nuttige met het aangename te verenigen en de lokale contacten op te bouwen en zo dus geschiedde. Voor het eerste festival werd gestart met een bandfoto van The Schiw op de aankondigingsposters. De jaren daarna was er voldoende spectaculair beeldmateriaal voor de communicatiemiddelen.

Bedrijfsfotografie 

Bij de eerste twee versies van het festival was het aanwezige podiumlicht nog minimaal. Fotograaf Vincent Hartman kon tijdens deze eerste edities niet veel anders dan flitslicht toevoegen en in vergelijking met de latere edities leverde dat vrij sfeerloze foto’s op. Bij de bovenstaande foto is dat aanzienlijk veranderd zoals u ziet.

Door de groei van het festival groeide ook het aantal sponsoren en in 2012 won In The attic de aanmoedigingsprijs Cultuur van de Gemeente Raalte. Het licht op het podium werd beter en beter en de fotograaf kon vervolgens de flitser thuis laten. Het festival wordt nu volledig gefotografeerd met bestaand licht met een klassiek 50mm objectief en dit levert bijzonder sfeervolle beelden op. In combinatie met een fullframe spiegelreflex camera en een combinatie van ISO 1600 en diafragma f 2.2 krijg je een mooi scherpte verloop en heldere beelden. Dev sluitertijd blijft ruim boven de 1/50 s dus kans bewegingsonscherpte van de fotograaf is minimaal. Wel diebt rekening gehouden te worden met de bewegibng van de muzikanten op het podium en de flinterdunne scherptediepte. Makkelijk is het dus niet, maar wel mooi!

Fotograaf omgeving Zwolle

De fotostudio van Vincent Hartman is inmniddels uitgegroeid tot een bijzonder veelzijdige fotografisch dienstverlener. Daar waar de studio in Zwolle hoofdzakelijk de particuliere klant bediende is dit nu nagenoeg volledig gekanteld in de richting van fotografie voor zakelijke opdrachtgevers. Via de handelsnaam Vincent Hartman Fotografie wordt de particuliere markt in de regio Zwolle bediend en via de handelsnaam STUDIOVHF de zakelijke markt. Opdrachtgevers voor zakelijke fotografie komen uit heel Nederland. STUDIOVHF is actief op de gebieden reclamefotografie, productfotografie en bedrijfsfotografie. Ook wordt er fotowerk gemaakt ter ondersteuning van redactionele artikelen in lokale uitgaves en landelijke vakbladen.

 

 

https://www.studiovhf.com/blog/2014/11/23/jubileum-editie-in-the-attic-live-music-festival