Straat Fotografen
Image default
Aanbiedingen

Farmstacle Run regio Zwolle

Iets ten zuid-oosten van de stad Zwolle ligt het Sallandse plaatsje Heino. De Sallanders zijn gekomen met hun eigen variant op de obstacle run, en noemen het de FARMSTACLE RUN!

 

 

 

Met teksten als “onder droad deur drek vrett’n” en “durf ie ut an”, wordt het plattelands karakter van deze survival run nog eens extra benadrukt. 

 

 

 

 

 

 

Het evenement heeft een van de relaties van STUDIOVHF als hoofdsponsor namelijk multimedia bedrijf N35Media. Fotograaf Heino tekende voor de fotografie voor alle uitingen.

 

 

 

Farmstacle Run

 

 

 

De farmstacle run is inmiddels een stichting geworden en de voorbereidingen zijn in volle gang. De run wordt gehouden op 16 augustus en inschrijven kan vanaf 16 mei. De route loopt over, door, onderdoor, overheen typische Sallandse plattelands obstakels. De bovenstaande foto is hier een voorbeeld van. De foto is gemaakt in de modderpoel van de biologische varkens van ecologisch landbouw en veeteeld bedrijf Overesch. Verder loopt de route over de grond van de Nederlandse Spoorwegen, Biologisch veeteeld bedrijf Kleinlangevelsloo (Biologisch Made Easy), en Summercamp Heino. De kans is groot dat een of meer fotografen van STUDIOVHF op de dag zelf ook nog wel langs de route te vinden zijn voor wat spectaculaire actie en sportfotografie.

 

 

 

Jeroen laat hieronder in een korte video van de Thor Survivalrun Zwolle zien hoe het er ongeveer aan toe gaat:

 

 

 

 

 

 

Reclamefotografie

 

 

 

Het fotowerk voor de promotionele uitingen van de Farmstacle run zijn gemaakt met de zogenaamde ‘high speed sync flash’ techniek waarbij met een sluitertijd sneller dan de gebruikelijke synchronisatietijden. het omgevingslicht terug gedrongen kan worden en het hoofdonderwerp er extra uitgelicht wordt met flitslicht. De bovenstaande foto is dan ook geen echte actiefoto (al lagen de initiatiefnemers wel in de echte varkensmodder van Overesch) maar een ge-ensceneerde foto. De foto hoort dan ook in de categorie reclamefotografie thuis.

 

 

 

Fotograaf Zwolle

 

 

 

De Zwolse fotograaf Vincent Hartman verhuisde een aantal jaren geleden van de stad Zwolle naar het Sallandse Heino en weet zich als ‘stadse’ aardig aan te passen aan lokale gebruiken. Het Sallandse dorp heeft een groot saamhorigheidsgevoel en een sterke ondernemersgeest. De reclamefotograaf biedt lokaal ook publieksfotografie aan onder zijn eigen naam. Het grootste gedeelte van de bedrijfsactiviteiten van STUDIOVHF bestaat echter uit de al eerder genoemde reclamefotografie, productfotografie, interieurfotografie, bedrijfsfotografie en redactionele fotografie.

https://www.studiovhf.com/blog/farmstacle-run-heino